BBP lideri Mustafa Destici’den Yargıtay-AYM krizine ilişkin açıklama: Türkiye’nin acilen tam demokratik yeni bir anayasaya ihtiyacı var
YargıtayAnayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan BBP lideri Mustafa Destici “Adalet mülkiyetin temelidir. Adalet kurumları arasındaki tartışmalarla vakfın zarar görmesini istemiyoruz. Mevcut durum, Türkiye’nin sivil, tam demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu açıkça ortaya koydu.” söz konusu.
YÜKSEK MAHKEME-AYM KRİZİ SİYASETİN GÜNDEMİNDE
Yargıtay3. Ceza Dairesi, Seyahat Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve milletvekili seçilen Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. TİP’ten 14 Mayıs’ta parlamentoya. Tartışmalara yol açan Yargıtay-Anayasa Mahkemesi krizine ilişkin açıklama Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.
Can Atalay
DESTICI: GÜÇLER AYRILIĞINDAN yanayız
Türkiye’nin demokratik yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Destici, kuvvetler ayrılığından ve güçlerin birbirini kontrol edebileceği bir sistemden yana olduklarını kaydetti. Destici, şöyle konuştu: “Biz Büyük Birlik Partisi olarak prensip olarak kuvvetler ayrılığından ve güçlerin birbirini kontrol edebildiği bir sistemden yanayız. Bu aynı zamanda ‘hukukun üstünlüğü’ anlayışımızın da bir gereğidir.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
“ADALET TEMELİNİN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUZ”
Adalet mülkiyetin temelidir. Adalet kurumları arasındaki tartışmalar nedeniyle vakfın zarar görmesini istemiyoruz. Yaşananlardan çıkarılabilecek ilk sonuç, karşılaştığımız benzer sorunlar, suiistimaller ve devlete karşı faaliyetlerde hukuk aracı olarak kullanılmasının önlenmesi için hukuk sistemimizdeki boşlukların ve zayıflıkların giderilmesi gerektiğidir. zamandan zamana.
“TÜRKİYE’NİN ACİL YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR”
Gelinen nokta şunu açıkça ortaya koymuştur: Türkiye’nin acilen sivil, tam demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı vardır. Bütün bu tartışmalara son verecek yeni bir anayasa çağrısı yapmak yerine sokağa eylem çağrısı yapmak samimiyetsiz ve sorumsuzdur. Bugünün tartışmalarının çekildiği alanda ülkeye, millete, hukuka ve demokrasiye hiçbir katkı yapılamaz, çözüm yine toplumsal uzlaşı ve hukuk çerçevesinde aranmalıdır.
NE OLDU?
Anayasa Mahkemesi, Seyahat Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevindeyken TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” hakkına sahip olduğuna hükmetti. “kişi hürriyeti ve güvenliği” ihlal edilmiştir. Atalay’a verilen hapis cezasını daha önce onayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kararı tanımayarak Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.