Sağlık

Bağırsak ve mide dostu olan sebze suyu: Havuç suyu faydaları nelerdir, nasıl yapılır?

Yaklaşık 5 dakikada hazırlanabilen bu mucizevi sebze suyu ile tüm mide rahatsızlıklarınızı hafifletebileceğinizi biliyor muydunuz? Havuç suyu ile mide ağrılarını anında hafifletebilir , sindirim sisteminizi rahatlatabilir ve kalp damar hastalıklarından korunabilirsiniz. Peki, havuç suyu nasıl yapılır ve havuç neye iyi gelir, faydaları nelerdir?

HAVUÇ SUYU FAYDALARI!

Havuç, bol miktarda A vitamini içerir ve bu sayede doğal retinol olarak işlev görür. İşte, havuç suyu faydalarına ilişkin tüm merak edilenler!

Cilt ve Saç Sağlığı: Cildin ve saçın parlaklığını ve sağlığını destekler.

Sindirim Sistemi: Mide yanmasını ve reflüyü hafifletir.

Kalp ve Damar Sağlığı: Kalp sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Kanseri Önleyici: Mesane, kolon ve meme kanserlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Kemik Sağlığı: Havuç içeriğindeki protein kemik yapısı için çok önemlidir.

Göz Sağlığı: Havuç gözlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Diyabetiklere Uygun: Şeker hastaları için besleyici bir sebze olarak tercih edilebilir.

Lifli Yapı: Kan şekerinin hızlı yükselmesini engelleyerek sağlıklı bir denge sağlar.

Bağırsak Sağlığı: Kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler.

Cilt Bakımı: Cildi korur ve parlaklık sağlar.

Saç Sağlığı: Saçların sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kilo Yönetimi: Kilo vermeye yardımcı olabilir.

Havuç suyu ve havuç tüketimi, birçok sağlık yararını bir arada sunar. Doğal bir çözüm arayanlar için havuç, mide yanması ve reflü gibi sorunları hafifletmek için etkili bir tercih olabilir.

HAVUÇ SUYU NASIL YAPILIRİ?

  • Havuç sebzesinden elde edilen bu şifalı suyu hazırlamak oldukça kolay.

  • Bir su bardağı havuç suyu için 4-5 adet havucu soğuk suyla iyice yıkayın.

  • İyice yıkanan havuçların kabukları soyulur. Eğer organik ve bahçeden toplanmış doğal havuç kullanıyorsanız kabuklarını soymayabilirsiniz.

  • Soyulan havuçlar 1-2 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesilerek blendera atılır.

  • Püre formuna gelene kadar blenderdan geçen havuçlar topak haline geldiyse az miktarda su eklenebilir.

  • Sebzeler iyice blenderdan geçtikten sonra kullandığınız havuç miktarına bağlı olarak yaklaşık bir bardak kaynamış suyu hazırladığınız karışıma ilave edin.

  • Su eşit bir şekilde yayılana kadar iyice karıştırın. Kaynamış su havuçların kıvamını inceltip daha lezzetli bir havuç suyu içmenizi sağlayacaktır.

haber-korkut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu